Pallefabrikken AS - paller og pallekarmer

   

Kontakt

Pallefabrikken AS

6146 Åheim

 

Tlf: 70 02 43 34

Faks: 70 02 44 90

Epost: 

mail@palletfactory.com

English version:
Pallet Factory - pallets

 

 

 

 

Hengsler og produksjon

 

Pallekarmer - Bruk - Merking - Hengsler og produksjon

- Gjenbrukbar emballasje - Tilbehør -

 

 

 

 

 

 

En svært viktig del av pallekarmene er hengslene, som er produsert av galvanisert stål i høy kvalitet. De halvautomatiske pressene har en kapasitet på 1500 hengsler i timen. Før man fester treplankene til hengslene, blir det forborret hull, slik at man unngår spenninger i treverket. I hullene blir det satt i spesielle gjennomgående nagler som blir festet til hengslene.

Fra innsiden er veldig lite av naglene synlig og de flukter nesten med treverket. Faren for skade på produktene som lagres i pallekarmen er derfor minimal. Dette er særlig viktig dersom pallekarmene brukes til f.eks. epler eller andre frukt og grønnsaker.

Til standard pallekarmer brukes 1,25mm galvanisert stål. Til spesialordrer eller særlig store pallekarmer, kan vi også produsere pallekarmer med tykkere stål i hengslene, slik som f.eks. 1,5mm.

 

Produksjon av pallekarmer

Produksjonen av pallekarmer foregår med automatiske maskiner. Disse har høy kapasitet, samtidig som man er sikret en jevn og god kvalitet. Hvert bord i pallekarmene blir finjustert på lengden og forborret. I samme operasjon blir også hengslene blir automatisk naglet fast. Deretter blir pallekarmene manuelt kontrollert, før de pakkes på paller. Normalt pakkes det 100 pallekarmer på en palle.

I produksjonen benyttes det kun tørket nordisk gran og furu. Pallekarmbordene skal være fri for bark og skader. Videre benyttes det kun solid tre (ikke to-tre bord i høyden som hos mange andre produsenter). Dimensjonen som benyttes er 19,5x195mm, som er fast for alle pallekarmene vi selger.

Vekten på en standard pallekarm er rundt 8 kilo og produsert for å vare i flere år.

 

 

 

 


Paller - Pallekarmer - Kasser - Trekasser - Pallebinger - Pallekarmer Møre og Romsdal - Pallekarmer Oslo - Pallekarmer Bergen - Pallekarmer Trondheim